18 Şubat 2011 Cuma

KPSS-2011/5 Çevre ve Orman Bakanlığı Tercih Kılavuzu

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

T.C. Çevre ve Orman Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
T.C. Çevre ve Orman Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.
Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2011/5 T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı Tercih Kılavuzunda lisans düzeyindeki sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.
Kılavuz 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans’a girmiş olmak gerekir.
Adaylar tercihlerini 25 Şubat-4 Mart 2011 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, internet üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
KPSS-2011/5 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÜDS (Üniversitelerarası Dil Sınavı) Ne Zaman 2011

ÜDS (Üniversitelerarası Dil Sınavı)
ÜDS Nedir?

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 24. ve 65. maddeleri gereğince hazırlanarak 1 Eylül 2000 tarih ve 24157 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan "Doçentlik Sınav Yönetmeliği" uyarınca doçent adaylarının gireceği merkezi bir sınavdır. Bu sınava doktora/sanatta yeterlik adayları da gireceklerdir.

Ayrıca, ÜDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler.

Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversite ile irtibat kurarak, yüksek lisans programları için üniversitenin ÜDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmayacağını öğrenmeleri gerekmektedir.

Sınava Başvurunun Başlama ve Bitiş Tarihleri Nedir?

Başvuru tarihleri basın-yayın organları ve ÖSYM'nin internet sayfasında basın duyuruları ile ilgililere duyurulmaktadır.

2011 ÜDS başvuru Tarihleri:

2011 ÜDS İlkbahar Başvuru Tarihleri:31.01.2011 - 09.02.2011
2011 ÜDS Sonbahar Başvuru Tarihleri:15.08.2011 - 24.08.2011

Başvuru Evrakını Nereden Alabilirim?

ÜDS'ye katılmak isteyen adaylar başvuru evrakını ülkemizde ve KKTC'deki istedikleri üniversite/yüksek teknoloji enstitüsü rektörlüklerinden alabilirler.

Sınav İçin Ne Kadar Ücret Yatırmam Gerekiyor?

Kılavuz ve başvurma ile sınav ücreti her dönem için yeniden belirlenmekte ve ilgili dönemin kılavuzunda belirtilmektedir.  2011 ÜDS İlkbahar ve Sonbahar sınav ücretleri 40 TL olarak belirlenmiştir.

Başvuru Belgesini Nereye Teslim Edeceğim?

Adaylar Başvurma Belgesi ile sınav ücretini yatırdıklarını gösteren Sınav Ücreti Banka Dekontunu, Başvuru Evrakını aldıkları üniversite/yüksek teknoloji enstitüsü rektörlüğüne teslim edeceklerdir.

Sınav Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır?

Sınav senede iki kez, Ankara'da yapılacaktır. Sınav tarihi; ilgili dönemin ÜDS Kılavuzunda, basın-yayın organları ve ÖSYM'nin internet sayfasındaki basın duyuruları ile ilgililere duyurulmaktadır.

2011 ÜDS İlkbahar Sınav Tarihi: 20.Nisan.2011
2011 ÜDS Sonbahar Sınav Tarihi: 09.Ekim.2011

Sınavda Ne Gibi Sorular Çıkacak ve Nereden Soru Sorulacaktır?

ÜDS'de sınav alanı ile ilgili olarak kelime haznesi, gramer bilgisi ile yabancı dilde okuduğunu anlama ve tercüme becerisini yoklayan sorular bulunmaktadır. ÜDS'de uygulanacak testler, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak, sınavda sözlük ve benzeri yardımcı araçlar kullanılmayacaktır.

ÜDS Kaç Alanda ve Kaç Dilde Yapılmaktadır?

ÜDS, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç ayrı alanda; Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılmaktadır.

Almanca, Fransızca ve İngilizce'nin Dışında Başka Bir Dilden Sınava Girmek İstiyorum, Ne Yapabilirim?

Bu üç dilin dışında yabancı dil sınavı açılmasına Üniversitelerarası Kurul karar verir. Doçentlik Bilim Sınavına Almanca, Fransızca ve İngilizce dışındaki bir yabancı dil sınavı sonucu ile başvurulmak isteniyorsa, bu dilin Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilmesi ve bu dilden KPDS'de 65 veya daha yüksek puan alınması;

Doktora yeterlik sınavına girebilmek veya sanatta yeterlik çalışmasını sonuçlandırabilmek için Almanca, Fransızca ve İngilizce dışındaki dillerden sınava girilmek isteniyorsa, bu dillerden KPDS'ye girilmesi gerekir. Bilim alanı bir yabancı dille ilgili olanlar, yabancı dil sınavına başka bir dilden girmek zorundadırlar.

ÜDS'den Yabancı Dil Koşulunun Sağlanması İçin Doçent Adaylarının Kaç Puan Alması Gerekir?

Yabancı dil koşulunun sağlanması için ÜDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65 doktora/sanatta yeterlik adaylarının 100 üzerinden en az 50 puan almaları gerekir.

ÜDS'nin Kapsadığı Temel Alanlar Nelerdir?
  • Fen Bilimleri: Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme (fen kısımları), Fen Bilimleri ve Matematik, Mesleki Eğitim (fen kısımları), Teknik Eğitim, Mimarlık, Mühendislik, Ziraat ve Ormancılık.
  • Sağlık Bilimleri: Sağlık Bilimleri.
  • Sosyal Bilimler: Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme (sosyal kısımlar), Mesleki Eğitim (sosyal kısımlar), Filoloji, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler.
Yukarıda sözü edilen doçentlik temel alanlarının hangisinden doçentlik sınavına başvurulacaksa ÜDS'ye o alandan girmek zorunludur.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgem Gelmedi. Ne Yapmam Gerekir?

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyenler veya belgesini kaybedenler, sınav kılavuzunun sonunda verilen Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile ÖSYM'ye başvurarak bu belgenin yenisini çıkartabileceklerdir. Adayların yenisini çıkartmak istedikleri her belge için sınav kılavuzunda belirtilen ücreti ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir. Sınava bir hafta kalıncaya kadar ÖSYM'ye ulaşan dilekçeler işleme konur. Sınava bir haftadan daha az bir süre kaldığında bu belgeler posta ile gönderilmez, sadece şahsen başvurularak alınabilir. Dilekçeyle başvurma yoluna gidecek adayların zamanı iyi hesaplamaları, cevabın kendilerine sınavdan önce ulaşıp ulaşmayacağını iyice düşünmeleri ve buna göre hareket etmeleri yararlarına olacaktır.

Sınav Sonucumu Nasıl Öğrenebilirim?

Sınav sonuçları adayların adreslerine postalanmaktadır. Ayrıca sonuçlar ÖSYM'nin internet sayfasından da T.C. Kimlik Numaraları kullanılmak suretiyle öğrenilebilir.

Sınav Sonucunun Tekrar İncelenmesi İçin Ne Yapmam Gerekir?

Adaylar sınav sonuçlarının tekrar incelenmesini, Sınav Sonuç Belgesinin adaylara gönderildiği tarihten itibaren 30 gün içinde ÖSYM'den yazılı olarak, sınav kılavuzunun sonuna eklenmiş Genel Amaçlı Dilekçe Örneği'ni kullanarak isteyebilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı ilgili hesaba sınav kılavuzunda belirtilen ücreti yatırdıklarını gösteren makbuzu dilekçelerine eklemeleri gereklidir.

Yatırdığım Sınav Ücretinin İadesini İstiyorum, Ne Yapmam Gerekir?

Sınav kılavuzunda da belirtildiği gibi; Başvurma Belgesini teslim etmeyen; başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

Değerlendirme İşlemi Nasıl Yapılıyor?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve her doğru cevap için bir puan verilecektir. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak yüz üzerinden ÜDS puanları hesaplanacaktır.

Sınav İçin Yeterli Kelime Birikiminiz Var mı?

Gireceğiniz bu sınavda ingilizce kelime bilgisinin çok büyük önem taşıdığını biliyorsunuz. Bu sınava hazırlık süresince mümkün olduğu kadar çok kelime öğrenmeye gayret edin.

KPDS Sınavı için Ne Kadar Puan Almak Gerekir

KPDS İçin Ne Kadar Puan Almak Gerekir

 
31/07/2008 tarihli ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin "Merkezi Sınav ve Giriş Sınavlarına İlan ve Başvurma Şartları" adlı
İkinci Bölümün 6. Maddesinde:
"Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak." ve "Yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlarda bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılacak atamalarda aranacak dil puanında Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır."
hükümleri yer almaktadır. (bkz: 31/07/2008 tarihli 26953 Sayılı Resmi Gazete)
İkinci Bölümün 7. Maddesinde ise:
"Yabancı dil okutmanı başvurularında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak."
hükmü yer almaktadır.
Yüksek lisans başvuruları için gerekli KPDS puanları üniversitelere ve enstitülere göre farklılık göstermektedir.  Enstitüler başvuru koşulları arasında başvuru için gerekli minimum KPDS puanlarını da açıklarlar.
KPDS Puan Cetveli
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,



  • 90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
  • 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
  • 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
  • 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
  • 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi,
olarak değerlendirilmektedir.
KPDS İstatistikleri

Ales Sınavına Kimler Başvurabilir ?

Ales Sınavına Kimler Başvurabilir ?


ALES’e Kimler Başvurabilir?

ALES sınavı için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada (kanun hükmünde kararnameye göre) sınavın yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, girilmesi zorunlu olan bir sınav olarak belirtilmiştir.

Yüksek lisans programlarına yapılacak başvurular kapsamında değerlendirirsek sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Geçmiş yıllarda geçerlilik süresi 2 yıl olan ALES sınavı 31.07.2008 tarihinde resmi gazetede yayınlanan duyuruya göre 3 yıla çıkarılmıştır.  (31.07.2008 tarihli resmi gazete ve ilgili duyuruyu buradan görebilirsiniz)

Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES'e girmiş olma koşulu aranmaz, ALES sonuçları değerlendirmeye tabi tutulmaz.
Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak için yurtdışına eğitime gönderilecek olanların seçiminde de ALES sınav sonuçları değerlendirildiği için bu yolla yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak istyen adaylar da başvurabilirler.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLANI



Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.
Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır. Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.
ilan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır. Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.
BİRİMİ ANABİLİM DALI/ALANI UNVANI DER ADET AÇİKLAMA
Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Yrd. Doç. 5 1 Güzel Sanatlar Fakültelerinin seramik bölümünden lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlilik derecesi almış olmak.

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı


T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 4/B (SÖZLEŞMELİ PERSONEL) ALIM İLANI



üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezlerinde (giderleri Döner Sermaye Gelirierinden karşılanacaktır.) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28 Haziran 2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik yapılmasına Dair Esaslarda yer alan ek 2;inci maddenin (b) fıkrasına göre İstanbul Üniversitesinin ilgili kurumlannda en az 6 ay deneyim sahibi olanlara öncelik verilip, 2010 KPSS(B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara Sözleşmeli Personel alınacaktır.
• Değerlendirme sıralaması, ilan metnindeki öz niteliklere ek olarak, İstanbul üniversitesi ilgili kurumlarında en az 6 ay çalışmış olma öz niteliğine göre yapılacak olup, bu sayının kontenjanı doldurmaması halinde bu özniteliğe sahip olmayanlar da değerlendirmeye alınacaktır.
1- Başvuracak adaylarda yukarda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen aşağıdaki genel şartlar aranır.
a) Türk vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bite; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlanma karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
d) Erkekler için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
e) 657 sayılı Kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,
2- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
3- Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dâhil) şartını kabul etmek,
4- 2010 yılı KPSS (B) grubu sınavlarına girmiş olmak, Lisans Mezunları için KPSSP3 Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 Ortaöğretim Mezunlan için KPSS94 puanı esas alınacaktır.
5- 5917 sayılı Kanunun 47. Maddesi'nin 5. fıkrası a (2) bendi gereğince, sözleşmeli (4/B) olarak istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlannca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Karan ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumlann sözleşmeli personel pozisyonlannda istihdam edilemezler.
6- İlgililerin, ilanın gazetede yayımlandığı günü izleyen 15 gün içinde (mesai saati bitimine kadar) www.istanbul.edu.tr adresindeki Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak (noter tasdikli veya aslı görülmek üzere Personel Daire Başkanlığınca onaylanmış) aşağıda belirtilen belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
İstenilen Belgeler:
- Fotoğraflı Başvuru formu
- Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi
- Diploma veya mezuniyet belgesi aslı ve fotokopisi
- 2010 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi
7- Başvurular incelendikten sonra ataması yapılacak adayların listesi, işe başlamaları için gerekli evraklar, başvuru zamanı ve yeri ile ilgili bilgilerin www.istanbul.edu.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir. İlgililere yazılı ya da sözlü ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.
NOT:
• Başvuru ve atama işlemleri sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sözleşmesi yapılmaz. Sözleşme yapılmış olsa dahi fesih edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar.
• İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat geçerlidir.
DUYURULUR

Popüler Yayınlar

Etiketler

17 ölümün üç olası nedeni (1) 2 Bin Öğretmen Çocuğunun Bursu İptal (1) 2 bin sözleşmeli öğretmen kadro (1) 2011 (1) 2011 Bütün Sınav Soruları ve Cevapları Online Çöz (1) 2011 YLS Başvuru Tarihleri (1) 2011- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri (1) 2011-Adalet Bakanlığı Avukatlar İçinAdli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı (1) 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihleri 3 Ekimde başlıyor (1) 2011-SINAV TAKVİMİ ÖSYM YENİ (1) 2012 yılı Mart ayında açıklanacak (1) 45 bin yeni iş çağrı merkezi (1) 5 milyon dolar (1) 53 üniversiteye formasyon dersi geliyor (1) 56 ŞİRKET 50 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK (1) 6111 Sayılı Af Yasası Uzatıldı (1) 6111 Sayılı Torba Yasa Uzatıldı (1) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) ACEA: 2011 yılı otomotiv sektörü görünümü bölgelere göre farklı (1) Açıköğretim Harçları yüzde 50 indirim (1) ales (1) ALES 2011 BAŞVURU (1) Ales Sınavına Kimler Başvurabilir (1) Anadolu Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi Aşçı Alım İlanı (1) AÖF 2011 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (1) başvuru (1) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Burak Kut Cansen Yeni Bebek Aden Bucan (1) Cine 5'e 40 (1) Çal Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) Danıştay (1) Demet Sağıroğlu'na 5 ay hapis cezası (1) Ehliyet Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları (1) El Cezire Türk'ten (1) Engellilere merkezi sınav Temmuz 2012 ayında geliyor (1) Ersin Korkut Uludağ (1) Galatasaray Lisesi Liseli Kıvılcım üyesi Karne Ateş (1) GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ MEMURU ALIM İLANI (1) İDARİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI (1) İnebolu Belediyesi Teknisyen ve Turizm Danışma Elemanı Alımı (1) İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) K.K.K 43. Bakım Merkezi Kom. 27 İşçi Alım İlanı (1) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Kayseri Çiftlik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı (1) Kıvanç Tatlıtuğ ABD film James Cameron (1) KKTC BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs (1) KPDS Sınavı için Ne Kadar Puan Almak Gerekir (1) kpss yaş şartı (1) KPSS-2011/5 Çevre ve Orman Bakanlığı Tercih Kılavuzu (1) MEB 12 Şubat Ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarı - Açıklandı (1) memura getirilen suç ihbar etme yükümlülüğünü iptal etti (1) Memurlar Bedelli Askerlik İstiyor (1) Mısır da Göstericiler tankları bırakmıyor (1) Midyat Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) MİT Erkek İstihbarat Uzman Yarımcısı Alım İlanı (1) Ortaöğretim Önlisans KPSS Yerleştirme Sonuçları 11 Şubat 2011 (1) ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzu (1) ÖSYM 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2011 SINAV TARİH ÜCRET 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2012 Sınav Takvimi STS ÜDS YGS ALES KPDS LYS KPSS (1) POMEM'e öğrenci alım takvimi (1) Referans mektubu nasıl ve neden yazılır (1) SGK Şeflik Sınavı İptali Mahkeme Kararı (1) Sibel Tüzün Engin Güven Elaya Amber Boşanma (1) Sinem Kobal Taciz (1) Sözleşmeli Personellere Eğitim Sebebiyle Tayin Hakkı (1) şart (1) TİGEM CEYLANPINAR İŞLETMESİ İŞÇİ ALIMI (1) Torba Yasa ve Üniversite Affı (1) Türkiye Belediyeler Birliği Büro Memuru Alımı (1) ÜDS (Üniversitelerarası Dil Sınavı) Ne Zaman 2011 (1) Ünlü şarkıcı Rihanna Eşcinsel (1) Üstün yetenekli öğrenciler aranıyor Burs (1) YGS Sınavı Sonuçları 2011 ÖSYM (1) Zafer Kalkınma Ajansı Personel Alım İlanı (1)