27 Ocak 2011 Perşembe

Memurlar Bedelli Askerlik İstiyor

Memurların bedelli istemi

Memurlar bedelli askerlik istiyor

Bedelli askerlik isteyenlerin kurduğu "bedelli askerlik platform" temsilcileri Memur-Sen'i ziyaret etti. Görüşmede bedelli askerliğin bir an önce çıkarılması için çağrı yapıldı.

Bedelli askerlik ve belli bir yaşın üzerindeki kişilere temel askerlik hizmeti sağlanabilmesi için kamuoyu çalışmaları yapan Bedelli Askerlik Platformu temsilcileri Memur-sen Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Görüşme sonrası sendikanın Genel Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalar yaptı. Ortaköy; Bedelli askerlik bekleyen ve belli bir yaşın üzerine gelmiş çok sayıda üyelerinin olduğunu ve sosyal bir yara halini almış bu meselenin artık bir çözüme kavuşması için samimi çabalar içerisinde olduklarını dile getirdi.

Ortaköy, Konfederasyon Başkanımız daha önce basın nezdinde bedelli askerliğin çıkması gerekliliğini deklare etmişlerdir. Ayrıca Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığımızın Koordinesinde 5 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Memur-sen konfederasyonunun görüşü olarak Bedelli askerliğin gerekliliğini vurguladık. Ve bir rapor olarak Kurul Başkanlığına sunduk.

Ayrıca sendikamıza yapılan bu ziyaret vesilesi ile bu kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Bu sıralarda Meclis gündeminde ve ilgili Komisyonlara havale edilmiş bulunan Polislere askerlik muafiyeti, yurtdışı dövizli Askerlik gibi düzenlemelere ek geçici Maddeler yapılmak sureti ile bazı tekliflerde bulunmayı düşünüyoruz. Belli bir yaşa gelmiş ve artık askerlik hizmetinde fayda sağlanamayacak konumda bulunan kamu veya özel sektörde çalışmakta olan vatandaşlarımızın Temel askerlik eğitimi almaları sureti ile bu vazifeden yararlandırılmaları için teklifte bulunabiliriz.

Yine bu mesele ile ilgili bir diğer husus da kamuda olup henüz askerliğini yapmamış kişilerin askerde iken maaşlarının kesilmemesi kaydıyla bir kısa süreli askerliklerini yapmalarını sağlamak için teklifte bulunmayı düşünüyoruz.

Memur-sen olarak bireyi ve toplumu ilgilendiren bütün sosyal meselelerde duyarlı olduklarını dile getiren Ortaköy, ziyaretin kendileri için bu anlamda değerli olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Bedelli askerlik platformu başkanı Mustafa Duran görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Sivil Toplum kuruluşları nezdinde Memur-sen Konfederasyonuna yaptıkları ziyaretin çok faydalı ve olumlu geçtiğini, Memur-sen’in taleplerini çok doğru okuduğunu ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Mustafa Duran, sivil toplum kapsamında her kesimin desteğini almak için ziyaretlerini yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

Kaynak: Beyazgazete.com

ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzunu görmek için hemen tıkla

ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzu ve başvuru sayfası için tıklayın. 2011KPSS Tercih kılavuzu online yayınlandı ve adrese gönderilmeyecek, 2011 KPSS Tercih kılavuzu www.osym.gov.tr adresinden remsi olarak yayınlandı, işte ÖSYM kitapçığı...


ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzunu görmek için hemen tıkla - ÖSYM 2011
ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzu ve başvuru sayfası için tıklayın. 2011KPSS Tercih kılavuzu online yayınlandı ve adrese gönderilmeyecek, 2011 KPSS Tercih kılavuzu www.osym.gov.tr adresinden remsi olarak yayınlandı, işte ÖSYM kitapçığı...
Memur atamaları için süreç işlemeye başlıyor. Devlet Personel Başkanlığı Memur atamaları başvuruları 24 Ocak - 2 Şubat tarihlerinde yapılacak ve atamalar için KPSSP94, KPSSP93 ve KPSS3 puanı alanlar başvuruda bulunabilecek. ÖSYM resmi sitesi www.osym.gov.tr adresinden yapılacak başvurular için tercih kılavuzu ise 24 Ocak tarihinden itibaren 1 kaç gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. İşte Memur atamaları detayları...
Kamu kurum ve kuruluşlarınca tespitleri 2010 yılında yapılan ve öğretmenler ile kariyer meslek memurları dışındaki kadro ve pozisyonlara alınacak 6.560 memur için başvurular pazartesi başlıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarınca daha önce Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 6.560 kadro ve pozisyona yerleştirilmek isteyen memur adayları, pazartesinden itibaren 2 Şubat Çarşamba akşamına kadar ÖSYM Başkanlığının "www.osym.gov.tr" adresi üzerinde tercihte bulunacak.
Geçen yılın son döneminde yapılan KPSS’ye göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personelin 1.557’si bakanlıklarda, 1.693’ü bakanlıklara bağlı müsteşarlık ve genel müdürlüklerde, 431’i başkanlıklarda, 853’ü üniversitelerde, 932’si de mahalli idareler, il özel idareleri, il afet ve acil durum müdürlükleri ve birlik müdürlüklerinde görev yapacak.
ÖSYM Aday İşlemleri Tercih sayfası için tıklayın
KPSS ve Kamu Personeli ile ilgili en son haberler - Tıklayın -
KPSS-2010/2 TERCİH KILAVUZLARI
MEZUNİYETE İLİŞKİN ARANAN NİTELİKLER
Bu yerleştirmede Sağlık Bakanlığı 541, İçişleri Bakanlığı 380, Ulaştırma Bakanlığı 236, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 140, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 86, Adalet Bakanlığı 83, Dışişleri Bakanlığı 75, Çevre ve Orman Bakanlığı 11, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 5 yeni memur alacak.
Müsteşarlık ve Genel Müdürlüklerde ise en fazla memur alımını 337 memur ile Gümrük Müsteşarlığı gerçekleştirecek. Bunu 277 memurla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 213 memurla SHÇEK, 202 memurla Karayolları, 198 memurla da Devlet Su İşleri (DSİ) izleyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 164 yeni memur alımında bulunacağı bu yerleştirmede, mahalli idarelerde istihdam edilecek 932 yeni memurun 525’i il afet ve acil durum müdürlüklerinde, 58’i de sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde çalışacak.

Bu dönemde KİT’lere de 1.094 yeni memur alınacak. Bu memurların 236’sı Türkiye Elektrik İletim A.Ş, 195’i Toprak Mahsulleri Ofisi, 170’i Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, 144’ü de Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü bünyesinde işe başlayacak.

Yeni memurların 529’u lise, 1.698’i 2 yıllık yüksekokul, 4.333’ü ise 4 yıllık yüksekokul mezunları arasından seçilecek.

95 DEĞİŞİK KADROYA ATAMA YAPILACAK

Yeni memurlar, 95 kadro ve pozisyona atanacak. Yeni memurların 1.273’ü mühendis, 865’i veri hazırlama işletmeni, 428’i hemşire, 331’i bilgisayar işletmeni, 240’ı tekniker, 187’si muhafaza memuru, 169’u psikolog, 161’i enformasyon memuru, 101’i zabıt katibi, 96’sı da şoför olacak.

Sekreterden tahsildara, tren teşkil memurundan yol bekçisine kadar değişik meslek gruplarında yer alacak yeni memurların kadro ve pozisyonları ile buralara yapılacak atama sayıları şöyle:

"Ambar memuru (101), arama ve kurtarma teknisyeni (98), arşiv memuru (3), aşçı (1), avukat (88), ayniyat memuru (2), bekçi (4), bilet kontrol memuru (10), bilgisayar işletmeni (331), bilgisayar mühendisi (3), biolog (5), çevre mühendisi (3), çocuk eğitimcisi (1), çocuk gelişimcisi (20), çözümleyici (18), dağıtıcı (6), dava takip memuru (18), diyetisyen (29), ebe (60), elektrik mühendisi (2), elektrik-elektronik mühendisi (1), endüstri mühendisi (11), enformasyon memuru (161), fen memuru (1), fizikçi (10), fizyoterapist (98), harita mühendisi (24), hemşire (428), hizmetli (40), hukuk müşaviri (7), icra memuru (35), inşaat mühendisi (57), inşaat teknikeri (2), istatistikçi (7), istidlalci (6), jeofizik mühendisi (18), jeoloji mühendisi (18), kaloriferci (15), kimya mühendisi (2), kimyager (19), kontrol memuru (1), koruma ve güvenlik görevlisi (41), kütüphaneci (13), laborant (3), makina mühendisi (4), manevracı (1), matematikçi (2), memur (893), meteoroloji mühendisi (5), mimar (119), muayene memuru (42), muhafaza memuru (187), muhasebeci (21), mühendis (1.123), mütercim (15), odyolog (5), orman muhafaza memuru (2), öğretmen (12), pedagog (15), peyzaj mimarı (1), programcı (25), psikolog (169), rasatcı (1), restoratör (1), sağlık fizikçisi (12), sağlık memuru (23), sağlık teknikeri (45), sağlık teknisyeni (17), sanat tarihçisi (1), santral memuru (34), satınalma memuru (20), satış memuru (8), sayaç memuru (1), sekreter (33), sosyal çalışmacı (180), sosyolog (11), şehir plancısı (31), şoför (96), tahsildar (8), tapu arşiv memuru (40), teknik ressam (2), tekniker (240), teknisyen (159), teknisyen yardımcısı (7), tercüman (1), topoğraf (1), tren teşkil memuru (6), uzman yardımcısı (12), veri hazırlama kontrol işletmeni (865), veteriner hekim (22), veznedar (13), yol bekçisi (2), yurt yönetim memuru (103), zabıt katibi (101), ziraat mühendisi (2)."

ÖSYM’nin yerleştirme sonuçları, daha sonra açıklanacak ve yeni memurlar, güvenlik soruşturması ve diğer prosedürlerin ardından göreve başlayacak.

2011’İN KPSS VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Bu arada Devlet Personel Başkanlığı, bu yılın KPSS ve yerleştirme takvimini de belirledi.Buna göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için 9-25 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunulacak. Bu grubun KPSS sınavı da 9-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Başkanlığın ilan ettiği yerleştirme takvimine göre de, Devlet Personel Başkanlığı, 1. yerleştirmede, kamu kurum ve kuruluşlarının memur taleplerini 1 Mart-8 Nisan tarihleri arasında alacak. Bu kadro ve pozisyonlara ilişkin listeler 9 Mayıs’ta da ÖSYM’ye gönderilecek. Memur adayları, 30 Mayıs-8 Haziran tarihlerinde ÖSYM’ye tercihte bulunacak.

2. yerleştirmede ise kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri 5-30 Eylül tarihleri arasında toplanacak. Devlet Personel Başkanlığı, yeni memur kadrolarını 24 Ekim’de ÖSYM’ye iletecek. ÖSYM de 21-30 Kasım tarihleri arasında, 2. yerleştirme taleplerini alacak.

Sibel Tüzün Engin Güven'den Boşandı.

Sibel Tüzün altı yıllık evliliğini bitirdi

Ünlü popçu Sibel Tüzün'ün, 6 yıldır evli olduğu eski bankacı eşi Engin Güven'den geçen ay sessiz sedasız boşandığı ortaya çıktı.

5 yaşında Elaya Amber adlı bir kızları olan çiftinin, geçen ay sessiz sedasız mahkemeye başvurarak evliliklerini bitirdiği öğrenildi.

YAKINLARI BİLE ŞOKE OLDU

Pop camiasında örnek çift olarak gösterilen ve evliliklerine gıptayla bakılan Sibel Tüzün-Engin Güven çiftinin ayrılığı yakınlarınıda şoke etmiş. Boşanmadan sonra birbirleri hakkında tek bir kötü söz bile söylemeyen ikili, kızlarını düşünerek konuyla ilgili konuşmama kararı aldı

TEK KÖTÜ SÖZ BİLE SÖYLEMEDİ

Sibel Tüzün ile Engin Güven boşanmanın ardından konuyla ilgili hiç konuşmadı. İki eski eş, birbirleri hakkında tek bir kötü söz bile söylemeyerek örnek bir davranış sergiledi


Kaynak: Beyazgazete.com

Kıvanç Tatlıtuğ ABD’ye uçtu.

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, James Cameron’ın yapımcılığını üstlendiği ”Sanctum” filminin galası için ABD’ye gitti.


Reyting rekorları kıran dizilerde üstlendiği rollerle sadece Türkiye’de değil Arap ve Balkan dünyasında da büyük bir üne kavuşan genç oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Los Angeles’ta ”Sanctum” filminin galasına katılacak.
Münih aktarmalı olarak Los Angeles’a giden Kıvanç Tatlıtuğ’un koltuk değneğiyle yürümesi dikkat çekti. Kıvanç Tatlıtuğ koltuk değneğinin sorulması üzerine “Basketbol oynarken oldu. Talihsizlik. Bağlarımda kopma meydana geldi. 2 günlük mevzu” diye konuştu.
”Titanik” ve ”Avatar” filmleriyle gişe rekorları kıran James Cameron’ın yeni filmi ”Sanctum”un galasına ve sonrasındaki özel bir davete çağrıldığını ifade eden Kıvanç Tatlıtuğ, ABD’de birkaç gün kalacağını herhangi bir filmde oynaması için teklif gelmediğini söyledi.

Ünlü şarkıcı Rihanna Eşcinsel mi?

Ünlü şarkıcı Rihanna Eşcinsel mi?

Ünlü şarkıcı Rihanna 'nın eşcinsel olduğu yönünde çıkan haberler sıklaşıyor. Zaman zaman Rihanna eşcinsel mi? şeklinde çıkan haberler hakkında hiçbir açıklama yapmayan Rihanna son çıkan eşcinsel dedikodusu ile de sessizliğini korudu.
"Low Down Dirty Shame" adlı kitabın yazarı Natasha Burton, kitabında Rihanna ile eşcinsel ilişki yaşadığını iddia etti. "Low Down Dirty Shame" adlı kitapta yatak odası sırlarını açıklayan Natasha Burton, Rihanna hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıyor.
Natasha Burton Rihanna'nın yatakta son derece "çılgın" olduğunu açıklarken, Rihanna 'nın kendisini nasıl baştan çıkardığını da ayrıntılarıyla anlatıyor.
Rihanna eşcinsel olduğu yönünde çıkan haberlerler ve Natasha Burton 'un kitabında yaptığı açıklamalar ile ilgili sessizliğini koruyor

Esin Korkut'un Uludağ Kaçamağı

Esin Korkut'un Uludağ Kaçamağı

Ünlü oyuncu Ersin Korkut, Uludağ'da tatil yaparak stres atıyor. Sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olan oyuncu, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Ünlü oyuncu Ersin Korkut, Uludağ'da tatil yaparak stres atıyor. Sempatik tavırlarıyla ilgi odağı olan oyuncu, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın sevilen ismi Ersin Korkut, Uludağ'a geldi. Uludağ'ın sembolü olan karla birlikte objektiflere gülümseyen ünlü oyuncu, Atasu Otel'e yerleşti. Korkut, sempatik tavırlarıyla tatilcilerin ilgi odağı oldu. Sevenleri ve hayranları kendisiyle bol bol fotoğraf çektirirken, Ersin Korkut'un zirvede sters atıp enerji depolayacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Popüler Yayınlar

Etiketler

17 ölümün üç olası nedeni (1) 2 Bin Öğretmen Çocuğunun Bursu İptal (1) 2 bin sözleşmeli öğretmen kadro (1) 2011 (1) 2011 Bütün Sınav Soruları ve Cevapları Online Çöz (1) 2011 YLS Başvuru Tarihleri (1) 2011- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri (1) 2011-Adalet Bakanlığı Avukatlar İçinAdli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı (1) 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihleri 3 Ekimde başlıyor (1) 2011-SINAV TAKVİMİ ÖSYM YENİ (1) 2012 yılı Mart ayında açıklanacak (1) 45 bin yeni iş çağrı merkezi (1) 5 milyon dolar (1) 53 üniversiteye formasyon dersi geliyor (1) 56 ŞİRKET 50 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK (1) 6111 Sayılı Af Yasası Uzatıldı (1) 6111 Sayılı Torba Yasa Uzatıldı (1) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) ACEA: 2011 yılı otomotiv sektörü görünümü bölgelere göre farklı (1) Açıköğretim Harçları yüzde 50 indirim (1) ales (1) ALES 2011 BAŞVURU (1) Ales Sınavına Kimler Başvurabilir (1) Anadolu Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi Aşçı Alım İlanı (1) AÖF 2011 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (1) başvuru (1) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Burak Kut Cansen Yeni Bebek Aden Bucan (1) Cine 5'e 40 (1) Çal Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) Danıştay (1) Demet Sağıroğlu'na 5 ay hapis cezası (1) Ehliyet Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları (1) El Cezire Türk'ten (1) Engellilere merkezi sınav Temmuz 2012 ayında geliyor (1) Ersin Korkut Uludağ (1) Galatasaray Lisesi Liseli Kıvılcım üyesi Karne Ateş (1) GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ MEMURU ALIM İLANI (1) İDARİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI (1) İnebolu Belediyesi Teknisyen ve Turizm Danışma Elemanı Alımı (1) İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) K.K.K 43. Bakım Merkezi Kom. 27 İşçi Alım İlanı (1) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Kayseri Çiftlik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı (1) Kıvanç Tatlıtuğ ABD film James Cameron (1) KKTC BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs (1) KPDS Sınavı için Ne Kadar Puan Almak Gerekir (1) kpss yaş şartı (1) KPSS-2011/5 Çevre ve Orman Bakanlığı Tercih Kılavuzu (1) MEB 12 Şubat Ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarı - Açıklandı (1) memura getirilen suç ihbar etme yükümlülüğünü iptal etti (1) Memurlar Bedelli Askerlik İstiyor (1) Mısır da Göstericiler tankları bırakmıyor (1) Midyat Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) MİT Erkek İstihbarat Uzman Yarımcısı Alım İlanı (1) Ortaöğretim Önlisans KPSS Yerleştirme Sonuçları 11 Şubat 2011 (1) ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzu (1) ÖSYM 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2011 SINAV TARİH ÜCRET 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2012 Sınav Takvimi STS ÜDS YGS ALES KPDS LYS KPSS (1) POMEM'e öğrenci alım takvimi (1) Referans mektubu nasıl ve neden yazılır (1) SGK Şeflik Sınavı İptali Mahkeme Kararı (1) Sibel Tüzün Engin Güven Elaya Amber Boşanma (1) Sinem Kobal Taciz (1) Sözleşmeli Personellere Eğitim Sebebiyle Tayin Hakkı (1) şart (1) TİGEM CEYLANPINAR İŞLETMESİ İŞÇİ ALIMI (1) Torba Yasa ve Üniversite Affı (1) Türkiye Belediyeler Birliği Büro Memuru Alımı (1) ÜDS (Üniversitelerarası Dil Sınavı) Ne Zaman 2011 (1) Ünlü şarkıcı Rihanna Eşcinsel (1) Üstün yetenekli öğrenciler aranıyor Burs (1) YGS Sınavı Sonuçları 2011 ÖSYM (1) Zafer Kalkınma Ajansı Personel Alım İlanı (1)