9 Şubat 2011 Çarşamba

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ MEMURU ALIM İLANI

İtfaiye Eri Alım İlanı
 
 GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İTFAİYE ERİ MEMURU ALIM İLANI
 

657 sayılı D.M.K.’nun 48. maddesi (A) fıkrasındaki şartları ve 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre, boş bulunan, aşağıda; sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, cinsiyeti, , öğrenim durumu, KPSS taban puanı türü belirtilen 32 adet İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR İLE ARANILAN NİTELİK:
SINIFI UNVANI KADRO DRC. ADETİ CİNSİYETİ KPSS PUAN TÜRÜ EĞİTİM DURUMU
GİH İTFAİYE ERİ 7 6 E/K KPSS P3 Mühendislik Fakültesinin İnşaat Mühendisliği Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 2 E/K KPSS P3 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 1 E/K KPSS P3 Mühendislik Fakültesinin Makine Mühendisliği Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 1 E/K KPSS P3 Mühendislik Fakültesinin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 1 E/K KPSS P3 Mühendislik Fakültesinin Gıda Mühendisliği Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 1 E/K KPSS P3 Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Mimarlık Bölümü
GİH İTFAİYE ERİ 10 20 E/K KPSS P93 2 yıl süreli yüksekokul mezunu
BAŞVURU ŞARTLARI:
1) 657 sayılı D.M.K.’nun 48. maddesi A fıkrası şartlarını taşıyor olmak
2) Tartılma ve Ölçülme aç karnına,soyunuk ve çıplak ayaklı olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m,kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak .
3) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.
3) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut tecilli olmak.
4) 2010 KPSS ye girmiş, lisans mezunları KPSSP3 türünden 65 ve üzeri, ön lisans mezunları
KPSSP93 türünden 75 ve üzeri puan almış olmak.
5) Sınav Tarihi olan 25.02.2011 tarihi İtibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

Belediyemize başvuran adaylar yukarıda belirtilen her kategori için ayrı ayrı olmak üzere, KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak, alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacak olup, sınava çağırılan adayların listesi Belediyemizin www.giresun.bel.tr. İnternet sitesinden ve ilan panosunda yayınlanacaktır. Sınava çağrı için başka duyuru yapılmayacaktır.
Sözlü sınavına çağrılan adaylar, 24.02.2011 tarihinde sınava giriş belgelerini Giresun Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alacaklardır. Adaylar sözlü sınava gelirken nüfus cüzdanı ve sınava giriş belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.



BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:
Başvurular, 17.02.2011 Perşembe günü saat 08.30 – 17:00 arası kabul edilecektir. Başvurular, Giresun Belediye Başkanlığı Taşbaşı Sosyal Tesislerinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır. Faks, Posta ve Elektronik Posta (e-mail) ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik belge ve bilgi ile nitelikleri uymadığı sonradan tespit edilen adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:
1) Adaylar tarafından doldurulacak olan Başvuru formu ( Boş Başvuru formu örneği kurumdan temin edilecektir.)
2) 2010 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSSP3 veya KPSSP93 sonuç belgesinin fotokopisi (Belgenin Aslı başvuru sırasında adayın yanında olacaktır.)
3) Sağlık Raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden)
4) Boy ve kilo ölçülerini gösterir belge,( Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünden her adayın ölçülerini gösterir belge temin edilecektir.)
5) Nüfus cüzdanı aslı veya tasdikli sureti (T.C. Vatandaşlık no.su olan)
6) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya fotokopisi.
7) İkametgâh ilmühaberi
8) Son altı ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf ( 1 adedi Başvuru formuna yapıştırılacaktır.)
9) Sabıka kaydı olmadığına dair belge (Sınav tarihinden geriye doğru 30 gün içinde alınmış)
10) Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge aslı veya tasdikli sureti
SINAV YERİ ZAMANI:
Sınav Tarihi : 25.02.2011
Sınav Saati : 08.30
Sınav Yeri : Giresun Belediyesi Taşbaşı Sosyal Tesisleri
Adaylar dayanıklılık testi için yanlarında eşofman ve spor ayakkabı getireceklerdir.
SÖZLÜ SINAV KONULARI:
1) T.C. Anayasası,
2) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi,
3) Genel Kültür,
4) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
5) Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuatlar,
6) Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.
SINAV ŞEKLİ, DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE İLANI:
1) Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler alınmazlar.
2) Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır, sözlü sınavda en az 70 puan almak şarttır.
3) Sözlü Sınavda alınan not, atamaya esas nottur.
4) Sözlü Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediye ilan tahtasında ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.
5) Başvuru sırasında istenilen belgeler eksik teslim edilirse, sınava çağrılmaz.
6) Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.
7) Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur
 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun değişik 48. maddesinde ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre çalıştırılmak üzere öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru sûresi ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gündür.
Yardımcı doçent kadrolarına başvurular ise ilgili fakültelere şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular ve eksik belge ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanması gerekmektedir.
öğretim üyesi atamalarında, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun İlgili maddeleri ile öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanacaktır. Yardımcı doçent kadrosuna başvurularda, merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alınmış olsa bile, 2547 sayılı Yüksek öğretim Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Adaylar, hangi dilden sınava gireceklerini dilekçelerinde belirteceklerdir. Yardımcı doçentlik dil sınavının tarihi Rektörlüğümüzce daha sonra belirlenecek olup, konu ile ilgili duyuru www.ksu.edu.tr. adresinden yapılacaktır. Adaylardan, istenilen belgeler;
Bölüm, Anabilim Dalını ve sabıka kaydının bulunup bulunmadığını belirten başvuru dilekçesi ekinde bir adet fotoğraf, lisans diploması fotokopisi, doktora diploma fotokopisi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik durum belgesi, bilimsel çalışma ve yayın listesi, yabancı dil belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını 4 takım olarak sunacaklardır.
BİRİMİ UNVAN K/D ADET NİTELİĞİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Yrd.Doç. 3 1 Parçacık fiziği alanında sabit hedef deneyinde tesir kesiti hesaplamaları üzerinde çalışmış olmak.
Analitik Kimya Yrd.Doç. 3 1 Ozonlama, Fenol, Fenolik Bileşikler örganosolvlignin konusunda deneyimli olmak
Genel Biyoloji Yrd. Doç. 3 1 Dermatofitler konusunda deneyimli olmak
Hidrobiyoloji Yrd. Doç. 3 1 Gen klonlama ve analizi konusunda deneyimli olmak
Alman Dili ve Edebiyatı Yrd. Doç. 3 1 Alman dilbilimi, gösterge bilim ve iletişim bilimi konusunda deneyimli olmak

Referans mektubu nasıl ve neden yazılır?

Referans mektubu nasıl ve neden yazılır?Referans mektubu nasıl ve neden yazılır?

Referans mektubu iş bulma sürecinizi hızlandıracak önemli bir araçtır.


Referans mektubu iş bulma sürecinizi hızlandıracak önemli bir araçtır. Özellikle daha önce çalışmış olduğunuz firmalardan gelen iyi niyetli mektuplar, ayrılma sebebinizin nedenlerini açıklayarak, sizi işe alacak kişinin kafasındaki soru işaretlerini silecek ve işe alınmanızda kayda değer bir rol edinecektir.
Referans mektubu; kontak isim yazmaktan, kişilerin adres, telefon numarası veya e-posta adreslerini vermekten daha pratik ve daha güvenilir bir yöntemdir. Öncelikle referans alacak olan kişinin elinde yazılı bir belge olması güven vericidir. Aynı zamanda ne yazdığını bildiğiniz bir mektup ile nereye varacağını kestiremediğiniz bir telefon görüşmesi arasında oldukça büyük fark vardır.
Referans mektubunu yazacak kişinin dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?
Öncelikle referans mektubunu yazacak olan kişinin seçimine dikkat edilmesi gerekir. Sizi hiç tanımayan veya size önem vermeyen birinden referans mektubu istemek çok da anlamlı değildir. Referans mektubunu yazacak olan kişi sizi iyi tanımalı, aranızda iyi bir ilişki olmalıdır.
Ayrıca, referans mektubu yazacak olan kişiye detaylı bilgi verilmelidir. Referansın nasıl bir iş veya pozisyon için istendiği, hangi görevleri kapsayacağı yazılacaklar açısından önemlidir. Böylece kişi mektuba uygun nitelikleri yazabilecektir.
Mektubu yazan kişi mektuba referans verilen kişi ile aralarındaki ilişkiyi tanımlayarak başlamalıdır. Bu kişi bir yönetici, müdür, akademisyen, sizinle aynı sektörde deneyimli bir kişi vb. olabilir. Sözkonusu ilişkinin uzunluğunun, ne kadar süre beraber çalışıldığının belirtilmesi gerekir.
Daha sonra ise referans mektubu yazılan kişinin profesyonel, kişisel, akademik vs. başarı ve özelliklerine geçilir.
Bu kısım oldukça dürüst ve içten yazılmalıdır. Yuvarlak, havada kalan laflar, standart cümleler, klişeler inandırıcılıktan uzak olduğu için kullanılmamalıdır. Belirgin ve farklı özellikler üzerinde durulmalı, spesifik örnekler verilmelidir. Kişinin bilgi ve becerileri, özellikleri, kişisel gelişimi, organizasyonda gösterdiği başarıları ve katkıları üzerinde durulmalıdır. Örnek vermek çok önemlidir. Örneklerle söyleneneler somutlaştırılmış ve belgelendirilmiş olur.
Adayı değerlendirmede önemli olan noktalara değinmeniz referans mektubunu yazdığınız kişinin lehine olacaktır. İşe alımlarda dikkat edilen temel noktaları kısaca şu başlıklar altında toplayabiliriz:
  • İletişim becerileri
  • Zeka
  • Kendine güven
  • Sorumluluk bilinci
  • İnsiyatif kullanabilme
  • Liderlik becerileri
  • Enerji
  • Yaratıcılık
  • Esneklik
  • Kendini bilme, tanıma
  • Problemlerle başa çıkma
  • Hedeflerine ulaşma
  • Rekabetçi
  • Uygun mesleki beceriler
İş ile ilgili tüm mektup ve belgelerde olması gerektiği gibi referans mektubu da kısa, açık, hatasız, okunaklı ve temiz olmalıdır. Kullanılan dile ve kelime seçiminize dikkat edilmeli. Zayıf kelimeler yerine güçlü kelimeler kullanılmalıdır. Örneğin; iyi, başarılı gibi belirsiz ve zayıf sıfatlar yerine, güvenilir, zeki, erdemli, yaratıcı gibi daha güçlü kelimeler kullanmak etkilidir. Yazılan mektup tekrar tekrar gözden geçirilmeli, herhangi bir hata olmasından kaçınılmalıdır.
Mektubun sonunda daha fazla bilgi için referans veren kişiye ulaşılabilecek bir telefon numarası ve e-mail adresi yazılması ve gerektiği takdirde telefonda veya yüzyüze görüşmekten ve sözkonusu kişi hakkında daha fazla bilginin memnuniyetle verilebileceğinden söz edilmesi daha da güven vericidir. Referans mektubu sizin hakkınızdaki bilgileri somutlaştırabilecek ve başka bir insanın ağzından da bilgi almaya yarayan araçlar oldukları için gerek okul gerekse iş hayatında oldukça önemli bir yer tutmaktadırlar. Yazılan herşeyin doğru olup, olmamasından çok, başka bir insanın bu sorumluluğu üstüne alması bile yeterince güven verici olabilir.



Akıl ve Zeka

Popüler Yayınlar

Etiketler

17 ölümün üç olası nedeni (1) 2 Bin Öğretmen Çocuğunun Bursu İptal (1) 2 bin sözleşmeli öğretmen kadro (1) 2011 (1) 2011 Bütün Sınav Soruları ve Cevapları Online Çöz (1) 2011 YLS Başvuru Tarihleri (1) 2011- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri (1) 2011-Adalet Bakanlığı Avukatlar İçinAdli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı (1) 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihleri 3 Ekimde başlıyor (1) 2011-SINAV TAKVİMİ ÖSYM YENİ (1) 2012 yılı Mart ayında açıklanacak (1) 45 bin yeni iş çağrı merkezi (1) 5 milyon dolar (1) 53 üniversiteye formasyon dersi geliyor (1) 56 ŞİRKET 50 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK (1) 6111 Sayılı Af Yasası Uzatıldı (1) 6111 Sayılı Torba Yasa Uzatıldı (1) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) ACEA: 2011 yılı otomotiv sektörü görünümü bölgelere göre farklı (1) Açıköğretim Harçları yüzde 50 indirim (1) ales (1) ALES 2011 BAŞVURU (1) Ales Sınavına Kimler Başvurabilir (1) Anadolu Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi Aşçı Alım İlanı (1) AÖF 2011 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak (1) başvuru (1) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) Burak Kut Cansen Yeni Bebek Aden Bucan (1) Cine 5'e 40 (1) Çal Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) Danıştay (1) Demet Sağıroğlu'na 5 ay hapis cezası (1) Ehliyet Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları (1) El Cezire Türk'ten (1) Engellilere merkezi sınav Temmuz 2012 ayında geliyor (1) Ersin Korkut Uludağ (1) Galatasaray Lisesi Liseli Kıvılcım üyesi Karne Ateş (1) GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ MEMURU ALIM İLANI (1) İDARİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI (1) İnebolu Belediyesi Teknisyen ve Turizm Danışma Elemanı Alımı (1) İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım İlanı (1) K.K.K 43. Bakım Merkezi Kom. 27 İşçi Alım İlanı (1) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı (1) Kayseri Çiftlik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı (1) Kıvanç Tatlıtuğ ABD film James Cameron (1) KKTC BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs (1) KPDS Sınavı için Ne Kadar Puan Almak Gerekir (1) kpss yaş şartı (1) KPSS-2011/5 Çevre ve Orman Bakanlığı Tercih Kılavuzu (1) MEB 12 Şubat Ehliyet sınav soruları ve cevap anahtarı - Açıklandı (1) memura getirilen suç ihbar etme yükümlülüğünü iptal etti (1) Memurlar Bedelli Askerlik İstiyor (1) Mısır da Göstericiler tankları bırakmıyor (1) Midyat Belediyesi Geçici Beden İşcisi Alım İlanı (1) MİT Erkek İstihbarat Uzman Yarımcısı Alım İlanı (1) Ortaöğretim Önlisans KPSS Yerleştirme Sonuçları 11 Şubat 2011 (1) ÖSYM 2011 KPSS Tercih kılavuzu (1) ÖSYM 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2011 SINAV TARİH ÜCRET 2011 SINAV TAKVİMİ (1) ÖSYM 2012 Sınav Takvimi STS ÜDS YGS ALES KPDS LYS KPSS (1) POMEM'e öğrenci alım takvimi (1) Referans mektubu nasıl ve neden yazılır (1) SGK Şeflik Sınavı İptali Mahkeme Kararı (1) Sibel Tüzün Engin Güven Elaya Amber Boşanma (1) Sinem Kobal Taciz (1) Sözleşmeli Personellere Eğitim Sebebiyle Tayin Hakkı (1) şart (1) TİGEM CEYLANPINAR İŞLETMESİ İŞÇİ ALIMI (1) Torba Yasa ve Üniversite Affı (1) Türkiye Belediyeler Birliği Büro Memuru Alımı (1) ÜDS (Üniversitelerarası Dil Sınavı) Ne Zaman 2011 (1) Ünlü şarkıcı Rihanna Eşcinsel (1) Üstün yetenekli öğrenciler aranıyor Burs (1) YGS Sınavı Sonuçları 2011 ÖSYM (1) Zafer Kalkınma Ajansı Personel Alım İlanı (1)